Vacature: medewerker educatie primair & voortgezet onderwijs

open
Subtitle
0,9 fte-32,4 uur

Het Joods Cultureel Kwartier heeft vier locaties op nog geen vierkante kilometer. In onze historische gebouwen; het Joods Museum met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum, willen wij een zo divers mogelijk nationaal en internationaal publiek bereiken en dat actief betrekken bij al onze activiteiten om zo mens en maatschappij dichter bij elkaar te brengen. Dat doen we in onze tentoonstellingen, evenementen, educatieve programma's en publicaties.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven

Medewerker educatie primair & voortgezet onderwijs

0,9 fte-32,4 uur 

Het Joods Cultureel Kwartier streeft naar diversiteit en inclusie binnen zijn teams; werken in divers samengestelde teams maakt ons werk rijker en leuker. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedere collega zichzelf kan zijn. We zijn benieuwd naar je talenten en je persoonlijke bijdrage aan ons team!

Wat ga je doen? In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het educatieve aanbod van het Joods Cultureel Kwartier met in het bijzonder het aanbod van het Joods Museum. Je evalueert bestaande programma's, en past deze waar nodig aan. Ook ontwikkel je nieuwe programma’s en draag je zorg voor de uitvoering daarvan door onze museumdocenten. Je werkt samen met verschillende collega's, externe bureaus en freelancers en kan daarbij aansturend optreden.

En verder:

 • Zet je ambitieuze plannen om in concrete programma’s en projecten.
 • Ontwikkel je het aanbod op basis van onderzoek naar behoeftes van docenten en andere onderwijsprofessionals.
 • Werk je zelfstandig en proactief.
 • Ben je op de hoogte van relevante thema’s en actuele ontwikkelingen in het onderwijs en zie je het als een uitdaging om die te vertalen naar innovatieve en aansprekende onderwijsprogramma's zowel online als op locatie.
 • Ben je in staat om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en vind je daarmee aansluiting bij verschillende doelgroepen in de maatschappij.
 • Beschik je aantoonbaar over een relevant netwerk van onderwijsprofessionals in het culturele en maatschappelijke veld.

Wat vragen wij:
Je bent een competente, doortastende en prettige gesprekspartner voor je collega's, je kunt goed overzicht houden en hebt vanzelfsprekend goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast:

 • Ben je geïnteresseerd in cultuur, kunst en maatschappelijk relevante thema’s.
 • Heb je kennis van en/of affiniteit met de Joodse cultuur.
 • Kun je vlot, goed en nauwkeurig schrijven.
 • Heb je minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur met enige jaren leservaring.
 • Heb je een HBO-WO werk- en/of denkniveau.

Wat bieden wij?
Maatschappelijk betekenisvol werk in een interessante en creatieve organisatie met ruime mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied. Je werktijden zijn in overleg flexibel in te richten. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens de Museum-cao. Bij voltijd bedraagt het brutosalaris per maand € 2.840 – € 3.718 (schaal 9 volgens de Museum-CAO). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring. Verder bieden wij 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. De aanstelling is voor de periode van één jaar.

Reageren door je door je cv + motivatie voor 13 december te sturen aan personeelszaken@jck.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen Kiki Stoffels, manager publiek via 06 18883188 of kiki.stoffels@jck.nl.

We willen je vragen om je motivatie kort te omschrijven (max 150 woorden). Daarnaast ontvangen we graag een voorbeeld van een programma of een project dat mede door jou ontwikkeld is. Ga daarbij kort in op de volgende vragen:

 • Wat was het doel van het project of programma?
 • Bij welke vraag vanuit het onderwijs of de doelgroep sloot het aan?
 • Wat was jouw rol bij de totstandkoming van het programma?
 • Hoe werkte je daarbij samen met anderen? Wat was het resultaat van het programma?
Discover image
Logo Type
Color logo with black text
Expiration Date
Exclude from discover
Off
Hide from search engines
Off
Enable CTA override
Off